top of page

Ingrid Deuss brengt in deze expo drie fotografen samen die elke in andere segment van de fotografie werken : kunstfotograaf, documentaire / reportage fotografie en modefotografie.

Joost Vandebrug - Exhilarating  


Een van de drie kunstenaars die ze cureert in deze bijzondere tentoonstelling, is de Nederlandse kunstfotograaf Joost Vandebrug. Hij laat een serie nieuw werk zien, dat zijn wortels vindt in een jarenlange reis langs de rivier de Donau. Door het afdrukken van honderden unieke monotypes op handgeschept papier, ontstaan er rasters die het werk samenbrengen in een reis van licht naar donker. De kunstenaar omarmt de imperfecties die ontstaan en laat daarmee de fotografische traditie die streeft naar smetteloze, perfecte prints, ver achter zich.

Jakob Ulens - Bloedmooi. Doodeerlijk.


Een eeuw geleden kwam de crime scene-fotografie in België echt op toerental. Wanneer we de oudste foto’s opnieuw tegen het licht houden, zitten we geschiedenis dicht op de huid. We stappen persoonlijke verhalen binnen, ook al toont de gerechtsfotograaf enkel het decor. We krijgen een unieke documentaire inkijk in het dagelijkse leven, want hij hoefde niets te verbloemen. We kijken naar prachtige composities, want de fotograaf was ook een vakman.
Bloedmooi. Doodeerlijk is een project van freelance historicus & fotograaf Jakob Ulens. Hij digitaliseerde de oudste fotonegatieven van de gerechtelijke politie van Antwerpen. Jakob verkent in dit project het raakvlak tussen een documentaire en een artistieke insteek. In deze expo staat de beeldende kracht van de foto’s voorop. In de toekomst worden verhalen veelzijdig uitgediept. De scenografie van de expo is van Charbel Abou Zeidan.

BJORN TAGEMOSE

We will show  cinematographic work  

 

Ghost show

 

A fashion show as a fashion film.

 

The first digital show in full corona crisis by a fashion academy.

Cinematography and film direction by Bjorn Tagemose for Walter Van Beirendonck and the Antwerp masters of 2020.

 

During corona many designers tried to generate content in 3D.

Bjorn deliberately chose a mix of robotics and superior cinematography and lighting over digital techniques to show the actual beauty of the silhouettes.

 

After being featured by Vogue Italia the film turned into a worldwide viral success

giving the designers a lot more exposure than what they would have generated with a classical fashion show.

Other Worldly 

 

Digital fashion show for Walter Van Beirendonck.

Music 'The Waltz’ by Hantrax.

 

With a limited amount of lighting and effects Bjorn managed to create a very other worldly atmosphere for the fantastic autumn-winter 22-23 collection by Walter. 

Neon Shadow

 

A neo punk fashion film for Walter Van Beirendonck directed and filmed by Bjorn Tagemose.

Music by The Subs.

 

The film features a non existing ‘gonzo’ neo punk band starring The sub’s Jeroen de Pessemier , Kim Peers and Pixie Chang.

 

This film is very close to Bjorn's heart since he has worked with many famous rock and punk stars like Nina Hagen, Henry Rollins and Iggy Pop.

It combines fashion and punk, an absolute reflection of Bjorn's creative world.